Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

03.10.2020.

Elektronska fiskalizacija - odgovori na pitanja IT zajednice

Ovdje možete naći odgovore na pitanja vezana za elektronsku fiskalizaciju postavljena od strane IT stručnjaka tokom sastanka organizovanog sa ICT udruženjem Privredne komore Crne Gore.

01.10.2020.

PREZENTACIJA FISKALNOG SERVISA

Ovdje možete pogledati prezentaciju fiskalnog servisa koji će se sprovoditi kroz projekat eklektronske fiskalizacije, u kojoj su date funkcionalnosti, tehničko rješenje i grafički prikaz postupka elektronske fiskalizacije.

25.09.2020.

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

U PRIVREDNOJ KOMORI ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ICT ZAJEDNICE NA TEMU ELEKTRONSKE FISKALIZACIJE

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Poreskom upravom i rukovodstvom projekta elektronske fiskalizacije organizovala je sastanak na temu tehničkih aspekata implementacije istog.

24.09.2020.

Tehnička i Funckionalna specifikacija za elektronsku fiskalizaciju na engleskom jeziku

Ovdje možete pronaći Tehničku i Funckionalnu specifikacija za elektronsku fiskalizaciju na engleskom jeziku

24.09.2020.

SAOPŠTENJE: Od početka godine naplaćeno skoro 706 miliona eura, plan po rebalansu budžeta premašen za 24 miliona eura, od AD “Montenegro Airlines” Podgorica naplaćeno 10 miliona eura duga po osnovu poreza i doprinosa na zarade

Tokom ljetnje turističke sezone, odnosno od juna do avgusta 2020. godine, Poreska uprava je ostvarila ukupnu naplatu poreskih prihoda u iznosu od 276.559.845,56 €, čime je, uprkos lošoj turističkoj sezoni, ulažući maksimalne napore da održi kontinuitet naplate prihoda, plan po rebalansu budžeta za ovaj period, koji je iznosio 253.008.944,01€, uspjela da premaši za 23 miliona eura, odnosno 9 procenata.

22.09.2020.

PRAVILNIK O POSTUPKU IZDAVANJA I POSTUPKU OBNAVLJANJA POTVRDE O NEDOSTUPNOSTI USLUGE PRISTUPA INTERNETU I NAČINU SPROVOĐENJA PROVJERE DOSTUPNOSTI USLUGE PRISTUPA INTERNETU NA LOKACIJI NA KOJOJ PORESKI OBVEZNIK OBAVLJA DJELATNOST

Ovdje možete pronaći Pravilnik o postupku izdavanja i postupku obnavljanja potvrde o nedostupnosti usluge pristupa internetu i načinu sprovođenja provjere dostupnosti usluge pristupa internetu na lokaciji na kojoj poreski obveznik obavlja djelatnost koji je u nadležnosti Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, a u vezi sa projektom elektronske fiskalizacije koji se sprovodi u cilju obezbjeđivanja preduslova za primjenu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

21.09.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Treći set Često postavljanih pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći treći set često postavljanih pitanja, koja se na nedjeljnoj osnovi dopunjavaju, radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa:

15.09.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Drugi set Često postavljanih pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći drugi set često postavljanih pitanja, koja se na nedjeljnoj osnovi dopunjavaju, radi edukacije i informsanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa.

11.09.2020.

Područne jedinice Poreske uprave i CRPS od ponedjeljka počinju rad sa strankama

Obavještavamo vas da će od ponedjeljka, 14.09.2020. godine, područne jedinice Poreske uprave i Centralni registar privrednih subjekata, u nastojanju da privrednicima izađu u susret i obezbijede veću dostupnost pri pružanju administrativnih usluga, početi rad sa strankama, uz poštovanje preporučenih mjera za prevenciju širenja zarazne bolesti COVID-19.

09.09.2020.

SAOPŠTENJE: U avgustu naplaćeno skoro 100 miliona eura, plan premašen za 5 miliona eura

Poreska uprava je tokom avgusta 2020. godine ostvarila bruto naplatu od 96.774.389,47€, što je 5 miliona eura iznad plana za avgust izrađenog po rebalansu budžeta izvršenom 24. juna 2020. godine zbog pandemije bolesti kovid19, te 10 miliona eura (9%) ispod ostvarenja iz avgusta 2019. godine.