Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Obezbijeđen pristup testnom okruženju

Pristup testnom okruženju radi testiranja fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije omogućen je od danas.

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Online tutorijal za poreske obveznike

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Online tutorijal za poreske obveznike

U sklopu saradnje Poreske uprave i Privredne komore Crne Gore, za potrebe projekta izrađen je online tutorijal, u kojem su predstavljeni najvažniji aspekti projekta.

20.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Često postavljana pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći dokument "Često postavljana pitanja", izrađen na osnovu pitanja poreskih obveznika, a radi edukacije i informisanja o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa.

19.10.2020.

KONTAKTI ZA komunikaciju - Privremeno suspendovan rad sa strankama na Cetinju

Obavještavamo vas da Poreska uprava prati epidemiološku situaciju u Crnoj Gori koja se svakodnevno mijenja, te da svoj rad nastavlja dalje prilagođavati kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitila zdravlje i svojih službenika i poreskih obveznika u skladu sa Naredbom Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

16.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACJA - Nova verzija Uputstva za pristup fiskalizaciji

Novu verziju Uputstva za pristup fiskalizaciji možete pronaći ovdje

16.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije biće omogućeno 20. oktobra 2020. godine

Testiranje fiskalnih servisa u okviru projekta elektronske fiskalizacije biće omogućeno 20. oktobra 2020. godine

15.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Četvrti set Često postavljanih pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći četvrti set često postavljanih pitanja, koja se na nedjeljnoj osnovi dopunjavaju, radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa:

13.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Informacije o certifikacionim tijelima ovlašćenim za izdavanje digitalnih certifikata

Ovdje možete pronaći informacije o certifikacionim tijelima ovlašćenim za izdavanje digitalnih certifikata koji će se koristiti za potrebe implementacije projekat elektronske fiskalizacije - AD Pošta Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i kompanija Corel doo

07.10.2020.

SAOPŠTENJE: U septembru naplaćeno 98 miliona eura, plan premašen za 15 miliona eura (18%), 5 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz septembra 2019. godine

Poreska uprava je tokom septembra 2020. godine ostvarila bruto naplatu od 97.792.027,28€, što je 15 miliona eura (18%) iznad plana za septembar izrađenog po rebalansu budžeta izvršenom 24. juna 2020. godine zbog pandemije bolesti kovid19, te 5 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz septembra 2019. godine.

03.10.2020.

Elektronska fiskalizacija - Nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikacije na crnogorskom i engleskom jeziku

Ovdje možete naći nove verzije Funkcionalne i Tehničke specifikaje za projekat elektronske fiskalizacije.