Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

10.11.2020.

Privremeno suspendovan rad sa strankama u Sektoru za velike poreske obveznike

Službenici Poreske uprave - Sektor za velike poreske obveznike od 10. novembra 2020. godine neće raditi sa strankama, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

06.11.2020.

AŽURIRANA CRNA LISTA PORESKIH OBVEZNIKA

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika ("Sl. list Crne Gore", br. 56/12 od 09.11.2012.), koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

05.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Nove verzije dokumentacije

Ovdje možete pronaći nove verzije dokumentacije vezane za projekat

04.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - SEP portal u funkciji

Samouslužni EFI portal (SEP) izrađen za potrebe projekta elektronske fiskalizacije biće dostupan za krajnje korisnike od sjutra na adresi https://efitest.tax.gov.me/self-care

03.11.2020.

Ažurirana Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

03.11.2020.

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore objavili su tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

27.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA-Uputstvo za pristup fiskalizaciji

Ovdje možete pronaći Uputstvo za pristup fiskalizaciji

22.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Dodatne napomene za testiranje

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Dodatne napomene za testiranje

U nastavku se nalazi nekoliko napomena i uputa kako bi se izbjegle neke uobičajene greške korisnika kod testiranja fiskalnog servisa

22.10.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Nove verzije Tehničke specifikacije i Uputstva za pristup fiskalizaciji

Ovdje možete naći nove verzije Tehničke specifikaje za projekat elektronske fiskalizacije i Uputstva za pristup fiskalizaciji

21.10.2020.

U skladu sa Funkcionalnom specifikacijom fiskalizaciju faktura mogu vršiti zastupnici

Poreski obveznici, koji posluju bezgotovinski, elektronsku fiskalizaciju mogu da obavljaju preko softvera zastupnika, što će tim privrednicima značajno smanjiti troškove.