Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

18.11.2020.

PODSJEĆANJE za poreske obveznike - PDV prijave od novembra podnose se isključivo elektronskim putem

Poreska uprava podsjeća poreske obveznike da se PDV prijave od 4. novembra 2020. godine podnose isključivo elektronskim putem, shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji je stupio na snagu 04.08.2020. godine.

18.11.2020.

OBAVJEŠTENJE - Usklađivanje sa odredbama Zakona o privrednim društvima

Obavještavaju se privrednici da su, u skladu sa odredbama člana 329 Zakona o privrednim društvima, dužni da usklade organizaciju (statut, organe društva i druge akte) sa ovim zakonom i izvrše registraciju promjena u roku koji je predviđen ovim članom za različite oblike organizovanja privrednih subjekata.

17.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Često postavljana pitanja

U cilju blagovremene i lakše pripreme za sprovođenje projekta elektronske fiskalizacije, shodno Zakonu, podzakonskim aktima i Tehničkoj i Funkcionalnoj specifikaciji, ovdje možete naći dokument "Često postavljana pitanja", izrađen na osnovu pitanja poreskih obveznika, a radi edukacije i informisanja o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa

10.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA-Spisak lica koja vrše testiranje sistema

Ovdje možete pronaći spisak lica koja su se do sada prijavila za testiranje sistema elektronske fiskalizacije

10.11.2020.

Privremeno suspendovan rad sa strankama u Sektoru za velike poreske obveznike

Službenici Poreske uprave - Sektor za velike poreske obveznike od 10. novembra 2020. godine neće raditi sa strankama, zbog čega vas pozivamo da koristite ostale dostupne kanale za komunikaciju – telefonski kontakt, elektronsku poštu i uspostavljene elektronske servise.

06.11.2020.

AŽURIRANA CRNA LISTA PORESKIH OBVEZNIKA

Na osnovu Uredbe o uslovima i kriterijumima objavljivanja liste poreskih dužnika ("Sl. list Crne Gore", br. 56/12 od 09.11.2012.), koju je Vlada Crne Gore donijela u oktobru 2012. godine, a koja se primjenjuje od 1. jula 2013. godine, Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

05.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Nove verzije dokumentacije

Ovdje možete pronaći nove verzije dokumentacije vezane za projekat

04.11.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - SEP portal u funkciji

Samouslužni EFI portal (SEP) izrađen za potrebe projekta elektronske fiskalizacije biće dostupan za krajnje korisnike od sjutra na adresi https://efitest.tax.gov.me/self-care

03.11.2020.

Ažurirana Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

03.11.2020.

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

SAOPŠTENJE: OBJAVLJENA BIJELA LISTA – SPISAK NAJUREDNIJIH PORESKIH OBVEZNIKA

Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore objavili su tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.