Manja slova Veća slova RSSPitajte Poresku upravu

Vijesti

12.01.2021.

Obavještenje o isplati subvencionisanih zarada za mjesec decembar 2020. godine

Obavještenje o isplati subvencionisanih zarada za mjesec decembar 2020. godine Obavještavamo privredne subjekte koji su korisnici programa za subvencije da će isplata subvencionisanih zarada za mjesec decembar 2020. godine biti realizovana poslije 20.01.2021. godine, nakon što se steknu zakonski uslovi za realizaciju...

05.01.2021.

Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga u primjeni od 1. januara 2021.godine.

Poreska uprava podsjetila je poreske obveznike da je primjena Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga počela od 1. januara 2021. godine, kada je sistem elektronske fiskalizacije pušten u produkciju.

31.12.2020.

SAOPŠTENJE - Sistem elektronske fiskalizacije u produkciji od 1. januara 2021. godine

Poreska uprava podsjeća poreske obveznike da će Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga biti u primjeni od 1. januara 2021. godine, kada će sistem elektronske fiskalizacije biti pušten u produkciju.

31.12.2020.

Uz elektronsku fiskalizaciju državi dodatnih 17 miliona €

Poslanici Skupštine usvojili su krajem decembra izmjene i dopune Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kojima se predviđa mogućnost prelaznog perioda do 1. juna naredne godine za uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije u realnom vremenu. To znači da od prvog januara svi koji su spremni da evidentiraju promet u realnom vremenu i šalju ga preko IT uređaja direktno Poreskoj upravi. Svi koji to nijesu, imaju priliku da do prvog juna to i urade. Primjenom ovog zakona država očekuje veću naplatu poreza na dodatu vrijednost od 17 miliona eura godišnje.

31.12.2020.

Intervju sa Miomirom M. Mugoša za Dnevne novine "Dan"

Intervju sa Miomirom M. Mugoša za Dnevne novine "Dan"

Intervju sa Miomirom M. Mugoša za Dnevne novine "Dan"

30.12.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA - Nove verzije dokumentacije

Ovdje možete pronaći nove verzije dokumentacije vezane za projekat:

28.12.2020.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Stanje obaveza poreskog obveznika AD Montenegro Airlines Podgorica

Poreska uprava godinama u kontinuitetu prati rad poreskog obveznika AD MONTENEGRO AIRLINES Podgorica, kao subjekta koji je u većinskom vlasništvu države, ali i sa aspekta činjenice da isti predstavlja najvećeg poreskog dužnika.

18.12.2020.

SAOPŠTENJE: ZAPOČNITE BIZNIS NA KLIK– PORESKA UPRAVA UVODI MOGUĆNOST ELEKTRONSKE REGISTRACIJE PRIVREDNIH SUBJEKATA PUTEM PORTALA eFIRMA

U cilju dalje modernizacije poslovnih procesa, jačanja servisne funkcije i pojednostavljivanja administrativnih procedura, Poreska uprava sprovodi projekat kojim će biti omogućena registracija privrednih subjekata elektronskim putem, kao i čitav niz elektronskih usluga vezanih za registar privrednih subjekata putem portala eFirma, dostupnog na adresi https://efirma.tax.gov.me.

16.12.2020.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA: Produkcioni SEP pušten u funkciju

Obavještavamo sve obveznike fiskalizacije da je od danas 16.12.2020. godine omogućen pristup produkcionom Samouslužnom EFI Portalu (SEP), čime je omogućen postupak zvanične online registracije za potrebe fiskalizacije.

15.12.2020.

PRAVILNIK O SADRŽINI I FORMI OBRAZACA FINANSIJSKIH ISKAZA ZA PRIVREDNA DRUŠTVA I DRUGA PRAVNA LICA

Pravilnik je stupio na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Crne Gore", a primjenjivaće se za finansijske izvještaje za 2020. godinu i dalje.