Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Вијести

20.10.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА - Често постављана питања

У циљу благовремене и лакше припреме за спровођење пројекта електронске фискализације, сходно Закону, подзаконским актима и Техничкој и Функционалној спецификацији, овдје можете наћи документ "Често постављана питања", израђен на основу питања пореских обвезника, а ради едукације и информисања о предусловима које треба обезбиједити за спровођење фискалног сервиса.

19.10.2020.

КОНТАКТИ ЗА комуникацију - Привремено суспендован рад са странкама на Цетињу

Обавјештавамо вас да Пореска управа прати епидемиолошку ситуацију у Црној Гори која се свакодневно мијења, те да свој рад наставља даље прилагођавати како би у највећој могућој мјери заштитила здравље и својих службеника и пореских обвезника у складу са Наредбом Министарства здравља и Института за јавно здравље.

16.10.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦЈА - Нова верзија Упутства за приступ фискализацији

Нову верзију Упутства за приступ фискализацији можете пронаћи овдје

16.10.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА - Тестирање фискалних сервиса у оквиру пројекта електронске фискализације биће омогућено 20. октобра 2020. године

Тестирање фискалних сервиса у оквиру пројекта електронске фискализације биће омогућено 20. октобра 2020. године

15.10.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА - Четврти сет Често постављаних питања

У циљу благовремене и лакше припреме за спровођење пројекта електронске фискализације, сходно Закону, подзаконским актима и Техничкој и Функционалној спецификацији, овдје можете наћи четврти сет често постављаних питања, која се на недјељној основи допуњавају, ради едукације и информисања пореских обвезника о предусловима које треба обезбиједити за спровођење фискалног сервиса:

13.10.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА - Информације о цертификационим тијелима овлашћеним за издавање дигиталних цертификата

Овдје можете пронаћи информације о цертификационим тијелима овлашћеним за издавање дигиталних цертификата који ће се користити за потребе имплементације пројекат електронске фискализације - АД Пошта Црне Горе, Министарство унутрашњих послова и компанија Цорел доо

07.10.2020.

САОПШТЕЊЕ: У септембру наплаћено 98 милиона еура, план премашен за 15 милиона еура (18%), 5 милиона еура (4%) испод остварења из септембра 2019. године

Пореска управа је током септембра 2020. године остварила бруто наплату од 97.792.027,28€, што је 15 милиона еура (18%) изнад плана за септембар израђеног по ребалансу буџета извршеном 24. јуна 2020. године због пандемије болести ковид19, те 5 милиона еура (4%) испод остварења из септембра 2019. године.

03.10.2020.

Електронска фискализација - Нове верзије Функционалне и Техничке спецификације на црногорском и енглеском језику

Овдје можете наћи нове верзије Функционалне и Техничке спецификаје за пројекат електронске фискализације.

03.10.2020.

Електронска фискализација - одговори на питања ИТ заједнице

Овдје можете наћи одговоре на питања везана за електронску фискализацију постављена од стране ИТ стручњака током састанка организованог са ИЦТ удружењем Привредне коморе Црне Горе.

01.10.2020.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ФИСКАЛНОГ СЕРВИСА

Овдје можете погледати презентацију фискалног сервиса који ће се спроводити кроз пројекат еклектронске фискализације, у којој су дате функционалности, техничко рјешење и графички приказ поступка електронске фискализације.