Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Вијести

12.01.2021.

Обавјештење о исплати субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године

Обавјештење о исплати субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године Обавјештавамо привредне субјекте који су корисници програма за субвенције да ће исплата субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године бити реализована послије 20.01.2021. године, након што се стекну законски услови за реализацију...

05.01.2021.

Закон о фискализацији у промету производа и услуга у примјени од 1. јануара 2021.године.

Пореска управа подсјетила је пореске обвезнике да је примјена Закона о фискализацији у промету производа и услуга почела од 1. јануара 2021. године, када је систем електронске фискализације пуштен у продукцију.

31.12.2020.

САОПШТЕЊЕ - Систем електронске фискализације у продукцији од 1. јануара 2021. године

Пореска управа подсјећа пореске обвезнике да ће Закон о фискализацији у промету производа и услуга бити у примјени од 1. јануара 2021. године, када ће систем електронске фискализације бити пуштен у продукцију.

31.12.2020.

Уз електронску фискализацију држави додатних 17 милиона €

Посланици Скупштине усвојили су крајем децембра измјене и допуне Закона о фискализацији у промету производа и услуга, којима се предвиђа могућност прелазног периода до 1. јуна наредне године за успостављање система електронске фискализације у реалном времену. То значи да од првог јануара сви који су спремни да евидентирају промет у реалном времену и шаљу га преко ИТ уређаја директно Пореској управи. Сви који то нијесу, имају прилику да до првог јуна то и ураде. Примјеном овог закона држава очекује већу наплату пореза на додату вриједност од 17 милиона еура годишње.

31.12.2020.

Интервју са Миомиром М. Мугоша за Дневне новине "Дан"

Интервју са Миомиром М. Мугоша за Дневне новине "Дан"

Интервју са Миомиром М. Мугоша за Дневне новине "Дан"

30.12.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА - Нове верзије документације

Овдје можете пронаћи нове верзије документације везане за пројекат:

28.12.2020.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Стање обавеза пореског обвезника АД Монтенегро Аирлинес Подгорица

Пореска управа годинама у континуитету прати рад пореског обвезника АД МОНТЕНЕГРО АИРЛИНЕС Подгорица, као субјекта који је у већинском власништву државе, али и са аспекта чињенице да исти представља највећег пореског дужника.

18.12.2020.

САОПШТЕЊЕ: ЗАПОЧНИТЕ БИЗНИС НА КЛИК– ПОРЕСКА УПРАВА УВОДИ МОГУЋНОСТ ЕЛЕКТРОНСКЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА ПУТЕМ ПОРТАЛА еФИРМА

У циљу даље модернизације пословних процеса, јачања сервисне функције и поједностављивања административних процедура, Пореска управа спроводи пројекат којим ће бити омогућена регистрација привредних субјеката електронским путем, као и читав низ електронских услуга везаних за регистар привредних субјеката путем портала еФирма, доступног на адреси хттпс://ефирма.таx.гов.ме.

16.12.2020.

ЕЛЕКТРОНСКА ФИСКАЛИЗАЦИЈА: Продукциони СЕП пуштен у функцију

Обавјештавамо све обвезнике фискализације да је од данас 16.12.2020. године омогућен приступ продукционом Самоуслужном ЕФИ Порталу (СЕП), чиме је омогућен поступак званичне онлине регистрације за потребе фискализације.

15.12.2020.

ПРАВИЛНИК О САДРЖИНИ И ФОРМИ ОБРАЗАЦА ФИНАНСИЈСКИХ ИСКАЗА ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА И ДРУГА ПРАВНА ЛИЦА

Правилник је ступио на снагу осмог дана од дана објављивања у "Службеном листу Црне Горе", а примјењиваће се за финансијске извјештаје за 2020. годину и даље.