Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

Обавјештење о исплати субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године

Обавјештење о исплати субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године
Датум објаве: 12.01.2021 18:46 | Аутор: Министарство економског развоја

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо привредне субјекте који су корисници програма за субвенције да ће исплата субвенционисаних зарада за мјесец децембар 2020. године бити реализована послије 20.01.2021. године, након што се стекну законски услови за реализацију.


Наиме, у циљу правичног поступања и заштите конкуренције на тржишту, Европска комисија је донијела, а Црна Гора преузела у своје законодавство, Привремени оквир за мјере државне помоћи у сврху подршке економији у актуелној пандемији Цовид 19.

Подршку за Цовид 19 је могуће додијелити у износу - највише до 800.000 ЕУР, по појединачном кориснику. Ово значи да све додијељене државне помоћи морају бити унијете у Цовид регистар који је јавно доступан на сајту Агенције за заштиту конкуренције а можете га пронаћи и овдје.

Агенција за заштиту конкуренције води испитни поступак оцјене Првог пакета социо-економских мјера и Трећег пакета социо-економских мјера. 

Рјешење о покретању испитног поступка можете погледати овдје.

Након што Агенција оцјени Први и Трећи пакет мјера, створиће се предуслови за исплату субвенција за мјесец децембар 2020, као и подршка планирана за први квартал 2021. године. 

Министарство економског развоја је обавезно да поштује правила и процедуре за додијелу државне помоћи, у циљу подршке привреди, ради санирања негативних посљедица изазваних пандемијом Цовид 19, јер је свако поступање супротно наведеним правилима незаконито.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА