Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

SAOPŠTENJE: Otvorena ekspozitura Poreske uprave u Opštini Tuzi

SAOPŠTENJE: Otvorena ekspozitura Poreske uprave u Opštini Tuzi
Datum objave: 17.09.2019 09:36 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


                                  tuzi sast

 

Ekspozitura Poreske uprave danas je otvorena u Opštini Tuzi, a to je bila prilika i za susret direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đelošajem.

Na svečanom otvaranju prostorija ekspoziture direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša saopštio je da je strateško opredjeljenje Poreske uprave da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za poreske obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom, zbog čega je Aktom o unutrašnjoj organizaciji sistematizaciji radnih mjesta predviđeno formiranje ekspozitura i u trima novoformiranim opštinama - Petnjica, Gusinje i Tuzi.

Na sastanku sa rukovodstvom Opštine Tuzi zaključeno je da će nova ekspozitura doprinijeti boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika u Tuzima, a razmotrene su i mogućnosti bliže saradnje Poreske uprave sa administracijom ove lokalne samouprave na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta i na izgradnji većeg stepena poreske discipline, imajući u vidu da na teritoriji ove opštine postoji značajan opseg sive ekonomije, a gdje će naročito biti od značaja uzajamna saradnja sa opštinskim službama.

Imajući u vidu da Poreska uprava kroz 9 područnih jednica i 15 ekspozitura ima organizacione jedinice u svim opštinama, organizacijom poreskog organa obezbijeđena je potpuna teritorijalna pokrivenost cijele države.

PORESKA UPRAVA CRNE GORE