Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave

Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave
Datum objave: 05.07.2019 10:00 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Evropsko udruženje menadžera-Direkcija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope dodijelilo je Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši priznanje za rezultate postignute u 2018. godini u kategoriji javnih finansija i državne uprave.

Priznanje je dodijeljeno zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, te jačanja saradnje na nivou poreskih uprava regiona.

Obraćajući se na ceremoniji dodjele priznanja održanoj u Sarajevu direktor Mugoša saopštio je da činjenica da se napori Poreske uprave Crne Gore prepoznaju na međunarodnom nivou daje afirmativna i podsticajna, ali svakako i povećava odgovornost za dalje ulaganje u razvoj Poreske uprave u skladu sa strateškim opredjeljenjima iste i dobrom međunarodnom praksom.

Istakao je značaj još bliže regionalne saradnje, ne samo radi razmjene informacija i iskustava već i radi uspostavljanja jedinstvenog pristupa u suočavanju sa zajedničkim izazovima, kao što je borba protiv sive ekonomije i poreskih utaja, pozdravivši uspostavljene bilateralne i multilateralne odnose sa poreskim upravama Zapadnog Balkana.

Zaključio je da Poresku upravu očekuju još intenzivnije aktivnosti na daljoj realizaciji sveobuhvatne reforme Poreske uprave Crne Gore, koje obuhvataju osavremenjavanje poslovnih procesa i ulaganje u informacione tehnologije, sve u cilju uspostavljanja moderne poreske administracije koja može odgovoriti na zahtjeve tržišta i obezbijediti visok stepen naplate javnih prihoda.

Nezavisna Agencija za izbor najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i bavi se selekcijom najuspješnijih predstavnika biznisa i uprave na osnovu rezultata, dostignuća i rejtinga istih. Ceremoniji dodjele priznanja prethodio je 40. međunarodni biznis forum sa temom „Regionalna privredna saradnja i razvoj'', na kojem je učešće uzeo i menadžment Poreske uprave Crne Gore.