Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Obuka trenera u okviru Twinning projekta

Obuka trenera u okviru Twinning projekta
Datum objave: 02.10.2018 13:22 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Pomoćnik direktora u Sektoru za ljudske resurse g-din Ventura Moreno boravi ove nedjelje u Poreskoj upravi u cilju realizacije obuke službenika koji će u narednom periodu učestvovati u organizaciji obuka za poreske službenike.

Obuka se sprovodi po metodu "Train the trainer" , a kroz istu učesnici će steći kompetence i unaprijediti vještine prezentovanja i prenošenja znanja u cilju uspješne realizacije plana obuka izrađenog kroz Komponentu II Twinning projekta.

Obuku će proći 8 službenika odabranih sa nivou Centrale, ali i iz područnih jedinica iz južne i sjeverne regije države, cijeneći značaj jačanja ljudskih resursa i unapređenja kompetenci cjelokupnog kadra Poreske uprave.

Projekat „Podrška Poreskoj upravi“ je prvi twinning projekat Poreske uprave Crne Gore, a isti se realizuje u cilju dalje harmonizacije poreske legislative sa pravnom tekovinom EU, izgradnje administrativnih kapaciteta Poreske uprave, te pripreme za uspostavljanje međupovrezanosti međuoperativnosti sa sistemima EU. Projekat, koji realizuje FIIAPP i na kojem su twinning parneri Poreska uprava Crne Gore i Poreska uprava Španije, vrijedan je milion eura, pri čemu je kontribucija EU 900.000,00 €, dok je Vlada Crne Gore kofinansirala iznos od 100.000,00 €.