Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Obuka u oblasti strateškog planiranja i mjerenja učinka u okviru Twinning projekta

Obuka u oblasti strateškog planiranja i mjerenja učinka u okviru Twinning projekta
Datum objave: 31.08.2018 12:25 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Službenica Poreske uprave Španije (AEAT) gđa Himena Acedo (Jimena Acedo) održala je jednonedjeljnu obuku za službenike Odjeljenja za planiranje, izvještavanje i razvojne projekte i predstavnike poslovnih sektora u okviru twinning projekta koji se realizuje u Poreskoj upravi Crne Gore.

Obuka je bila namijenjena unapređenju sistema planiranja i izvještavanja koji trenutno postoji u Poreskoj uprave, te definisanju jasnih i mjerljivih indikatora na osnovu kojih će biti omogućeno praćenje učinka i ostvarenja planiranih ciljeva, kako pojedinačnih organizacionih jedinica, tako i cjelokupne Poreske uprave.

Projekat „Podrška Poreskoj upravi“ je prvi twinning projekat Poreske uprave Crne Gore, a isti se realizuje u cilju dalje harmonizacije poreske legislative sa pravnom tekovinom EU, izgradnje administrativnih kapaciteta Poreske uprave, te pripreme za uspostavljanje međupovrezanosti međuoperativnosti sa sistemima EU. Projekat, koji realizuje FIIAPP i na kojem su twinning parneri Poreska uprava Crne Gore i Poreska uprava Španije, vrijedan je milion eura, pri čemu je kontribucija EU 900.000,00 €, dok je Vlada Crne Gore kofinansirala iznos od 100.000,00 €.