Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Obuka u okviru Twinning projekta: Direktiva 2009/133/EC i oporezivanje korporativnih promjena

Obuka u okviru Twinning projekta: Direktiva 2009/133/EC i oporezivanje korporativnih promjena
Datum objave: 19.07.2018 10:37 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


U okviru Twinning projekta "Podrška Poreskoj upravi" danas se u Poreskoj upravi organizuje obuka za poreske inspektore na temu Direktive 2009/133/EC i zajedničkog sistema oporezivanja korporativnih promjena - spajanja, dioba i prenosa udjela u privrednim društvima.

Obuci prisustvuju poreski inspektori, koji će imati priliku da se upoznaju sa odredbama i praktičnom primjenom Direktive, kao i sa implikacijama iste na sisteme poreza na dobit pravnih lica.

Obuka je od posebnog značaja imajući u vidu potrebu daljeg usaglašavanja nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU, u skladu sa zahtjevima definisanim Pregovračkim poglavljem 16 - Oporezivanje.

Projekat „Podrška Poreskoj upravi“ je prvi twinning projekat Poreske uprave Crne Gore, a isti se realizuje u cilju dalje harmonizacije poreske legislative sa pravnom tekovinom EU, izgradnje administrativnih kapaciteta Poreske uprave, te pripreme za uspostavljanje međupovrezanosti međuoperativnosti sa sistemima EU. Projekat, koji realizuje FIIAPP i na kojem su twinning parneri Poreska uprava Crne Gore i Poreska uprava Španije, vrijedan je milion eura, pri čemu je kontribucija EU 900.000,00 €, dok je Vlada Crne Gore kofinansirala iznos od 100.000,00 €.