Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

TWINNING PROJEKAT „PODRŠKA PORESKOJ UPRAVI“ - Održan drugi sastanak Upravnog odbora

TWINNING PROJEKAT „PODRŠKA PORESKOJ UPRAVI“ - Održan drugi sastanak Upravnog odbora
Datum objave: 21.06.2018 10:22 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u Poreskoj upravi održan drugi sastanak Upravnog odbora za twinning projekat „Podrška Poreskoj upravi“, koji se realizuje sa Poreskom upravom Španije.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Međunarodne i iberoameričke fondacije za državnu upravu i javne politike (FIIAPP), Ministarstva finansija, Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i twinning partnera – Poreske uprave Španije i Poreske uprave Crne Gore, razmatran je kvartalni izvještaj o realizaciji projekta i pojedinačni rezultati dosadašnje realizacije istog – aktivnosti i dokumenti izrađeni u okviru projekta, te preporuke vezane za dalji tok projekta.

Sastanak je u ime Poreske uprave otvorila v.d. pomoćnice direktora u Sektoru za velike poreske obveznike Gordana Pejović, nakon čega su autpute projekta detaljno predstavili vođe projekta sa crnogorske i španske strane – Anđelko Jovanovcić i Huan Hose Fernandez Sančez (Juan Jose Fernandes Sanches).

 Projekat „Podrška Poreskoj upravi“ je prvi twinning projekat Poreske uprave Crne Gore, a isti se realizuje u cilju dalje harmonizacije poreske legislative sa pravnom tekovinom EU, izgradnje administrativnih kapaciteta Poreske uprave, te pripreme za uspostavljanje međupovrezanosti međuoperativnosti sa sistemima EU. Projekat, koji realizuje FIIAPP i na kojem su twinning parneri Poreska uprava Crne Gore i Poreska uprava Španije, vrijedan je milion eura, pri čemu je kontribucija EU 900.000,00 €, dok je Vlada Crne Gore kofinansirala iznos od 100.000,00 €.