Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

ПОДСЈЕЋАЊЕ за пореске обвезнике - ПДВ пријаве од новембра подносе се искључиво електронским путем

Датум објаве: 18.11.2020 12:55 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Пореска управа подсјећа пореске обвезнике да се ПДВ пријаве од 4. новембра 2020. године подносе искључиво електронским путем, сходно Закону о измјенама и допунама Закона о порезу на додату вриједност, који је ступио на снагу 04.08.2020. године.


Наиме, члан 35 став 2 Закона прописује да порески обвезник пријаву за обрачун пореза на додату вриједност подноси електронским путем надлежном пореском органу до 15. дана наредног мјесеца по истеку пореског периода, док члан 69а истог Закона предвиђа да ће се поменута одредба примјењивати након три мјесеца од дана ступања на снагу овог закона, односно од 04.11.2020. године.

Електронски сервиси за подношење пореских пријава уведени су у циљу поједностављивању процедура и смањења административног оптерећења за пореске обвезнике при испуњавању пореских обавеза, али и модернизације пословних процеса у самој Пореској управи, а исти омогућавају пореским обвезницима да без посјета подручним јединицама и чекања у редовима из своје канцеларије и дома пријаве пореску обавезу сходно закону.

Обавјештење о ступању на снагу Закона о измјенама и допунама Закона о порезу на додату вриједност од 05.08,.2020. године, са детаљно представљеним новинама које је Закон донио, можете пронаћи овдје:

.